Αλεύρι ζέας ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ ολικής άλεσης

100% του προϊστορικού δημητριακού ζέας

 

Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο.

Ιδανικό για την παρασκευή ψωμιού αλλά και ζυμαρικών.
*βιολογικό προϊόν(ΒΙΟHELLAS)
1kg

Εξαντλήθηκε

Περιγραφή Προϊόντος

100% του προϊστορικού δημητριακού ζέας

Η Ζέα (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά που είναι γνωστά στον άνθρωπο. Δείγματά του έχουν βρεθεί σε ανασκαφές προϊστορικών οικισμών σε όλο τον ελλαδικό χώρο με παλαιότερο αυτό της Μικράς Ασίας που χρονολογείται 12.000 χρόνια π.χ.
Οι αρχαίοι δεν έτρωγαν ψωμί από σιτάρι. Το σιτάρι το είχαν ως τροφή των ζώων και το (ονό­μαζαν πυρρό).
Στην μυκηναϊκή εποχή, κάθε σπίτι έφτιαχνε μόνο του το ψωμί που κατανάλωνε και για το λόγο αυτό είχε το χειροκίνητο μύλο του, που μετέτρεπε την ζέα σε αλεύρι.
Περιέχει τοαμινοξύ Λυσίνη (Lycin) που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθάει στην πέψη, την ευκολότερη πρόσληψη του ασβεστίου και του μαγνησίου. Ο λιμήν Ζέας του Πειραιά οφείλει το όνομά του στις συναλλαγές ζέιας-ζέας που γίνονταν στην περιοχή την αρχαιότητα.
Οι αρχαίοι θεωρούσαν πολύ σημαντική και θρεπτική την ζεία για
αυτό και ο Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε τη στρατιά του μόνο με ζεία. Υπάρχουν αναφορές της στην Ιλιάδα αλλά και από διάφορους κλασικούς.
*βιολογικό προϊόν(ΒΙΟHELLAS)
1kg

Επιπλέον Πληροφορίες

Βάρος 1.0 kg